Lifehacks

Šípkový olej: buněčný regenerátor

#attachment_caption #image_title
293Views

neboli pižmová růže je velmi známý rostlinný olej v přírodní kosmetice a fytoterapii. Tato rostlina se nyní stala jedním z hlavních prostředků péče o poškozenou pokožku, a to díky svému účinnému regeneračnímu a hojivému působení na kožní tkáně. Získané od lisování semen za studenaobsažený v bobulích rostliny, je tento přírodní produkt velmi citlivý na vzduch, světlo a změny teploty, a proto čelí vysokému riziku změny: z těchto důvodů je naprosto nezbytné, aby byl dobrá kvalita A osvědčenítakže si uchová veškerý obsah vzácných látek pro pokožku neporušený.

Vlastnosti a výhody šípkového oleje

Tento olej má velmi vysoké procento polynenasycené mastné kyseliny (kyselina alfa-linolová 44 %, kyselina linolová a gama-linolová 34 %, kyselina olejová 15 %, kyselina palmitová 4 %, kyselina stereová 2 %), esenciální látky pro syntézu prostaglandiny, zodpovědný za regenerační procesy membrán a kožních tkání. Mořeesenciální mastné kyseliny jsou zodpovědné především za její kosmeticko-dermatologické účinky, protože jsou nepostradatelné pro procesy obnovy epidermis. Dále přítomnost kyseliny trans-retinové, izomeru Vitamín Azvyšuje integritu a účinnost všech epitelů a přirozenou imunitu buněk.

Proto je šípkový olej účinný při zmírňování skvrn způsobených jizvy (pokud je nevyloučí úplně, stejně je vyhladí) a dejte strie (viditelné výsledky již po patnácti dnech při aplikaci dvakrát denně), of úžeh a , skvrny kvůli senioritěredukuje mimické vrásky, působí napředčasné stárnutí kožních tkání, na suchou a poškozenou pokožku a také na pokožku poškozenou: jeho aplikace činí pokožku svěží, hladší a pružnější, odstraňuje známky únavy a poskytuje dobrou hydrataci.

Tvář: nepřetržité nanášení šípkového oleje, ať už absolutního nebo přidaného do vašich hydratačních krémů, pomáhá v boji proti stárnutí pleti, odstraňuje mimické vrásky, takzvané „vrání nohy“ a tmavé kožní skvrny způsobené sluncem a stářím.

Tělo: The mastné kyseliny – dodává pokožce svěžest a hydrataci, zjemňuje celé tělo a zanechává jedinečný pocit – způsobené těhotenstvím nebo příliš rychlým hubnutím. Napomáhají regeneraci tkání v případě jizev, včetně chirurgických. K tomuto účelu doporučujeme každodenní aplikaci čistého oleje podél prasklin a kožních lézí způsobených výše uvedenými skvrnami.

: velmi vhodné pro ženy namáhané ruce, kteří provádějí ruční práce a kteří vykazují známky předčasného stárnutí, obnovit svěžest a výživu. Přidáním několika kapek do vašeho krému na ruce je obohatí o vyhlazující a regenerační vlastnosti.

Vnitřní použití: šípkový olej je na trhu dostupný i ve formě doplněk (perly s obsahem oleje), jejichž příjem – kromě toho, že přispívá k obnově tkání a jejich zdraví, pomáhá pokožce zůstat mladá – má ochranný účinek na kardiovaskulární systém a .

Popis rostliny

Rosa Affinis Rubiginosa – Rosaceae

Růže mosqueta je divoký keř, podobný v mnoha ohledech Šípkový, roste spontánně ve středo-jižní oblasti Chile a v Andách Jižní Ameriky, v mírném a deštivém klimatu. Stonky a větve jsou pokryty trny. THE květiny mají bílou nebo světle růžovou barvu. Tento keř kvete mezi měsíci Říjen a prosinecvytvářející červené ovoce s bohatými semeny v jádře.

ČTĚTE TAKÉ

Další články o šípkovém oleji:

>
>
>

>

Obrázek | Umění a fotografie

admin
the authoradmin

Napsat komentář