Lifehacks

Třezalkový olej, vlastnosti a výhody

#attachment_caption #image_title
320Views

Třezalkový oleolit

Fotografický kredit
©madeleinesteinbach -123rf

Co je to třezalkový olej

Třezalkový olej je a oleolit získané macerací v dei květiny Z Hypericum perforatumrostlina známá jako třezalka tečkovaná.

Jmenuje se to třezalka tečkovaná protože den zasvěcený tomuto světci, 24. červnase shoduje s dobou květu a sklizně třezalky a s následnou příprava třezalkového oleje.

The balzámový čas této rostliny tedy spadá s letní slunovrattéměř symbolizovat sbírkusolární energie, které tato rostlina v sobě obsahuje. Nejen, že je jediným mezi oleolity, jehož macerace neprobíhá ve tmě, ale v sluneční světlo Přímopo celou dobu trvání lunárního cyklu.

Můžete si zakoupitTřezalkový olej v bylinné medicíně ale můžete si ho snadno vyrobit i doma a poté použít tak, jak je, nebo vložit do receptů na DIY krémy, masti a mastičky.

K čemu se používá třezalkový olej?

Zevně se používá třezalkový olej jak pro své kosmetické vlastnosti, tak pro léčbu různých kožních onemocnění.

L‘Třezalkový oleolit je to ve skutečnosti vynikající změkčující produkt a antioxidant, který pomáhá udržovat pokožku jemnou a hydratovanou a zabraňuje ztrátě tonusu a pružnosti pokožky.

L‘Olej z květů třezalky je také přírodním prostředkem proti spáleninám, vyrážkám, drobným popáleninám, lupénce, striím, podráždění kůže, tmavým skvrnám a obličejové skvrny nebo tělo způsobené .

Protizánětlivé působení třezalkového oleolitu to je pak zneužíváno, vždy pro vnější použitítaké při bolestech svalů a kloubů, např. při .

Vlastnosti a výhody třezalkového oleje

Třezalkový olej se pro své vlastnosti používal již od starověku léčení a změkčovadlaschopný stimulovat regeneraci buněk. Kromě toho má aanalgetický účinek na bolesti kloubů.

Použití třezalkového oleje

Třezalkový olej lze použít pro užitečné pro úlevu od bolesti svalů a kloubů nebo se používá pro lokalizované aplikace v případě kožních onemocnění.

L‘Čistý třezalkový olej lze použít například v případě:

Teoreticky je možné použít také Třezalkový olej na otevřené rány Pro podporovat hojení a zabránit jejich infekci, ale je třeba dávat pozor kvůli obtížnému odstranění oleje z rány, zvláště pokud je hluboká.

Díky zklidňujícím, zvláčňujícím a hojivým vlastnostem je možné využít výhod vždy pro vnější použití.

Aplikace s třezalkovým olejem lze opakovat vícekrát denně dokud příznaky nezmizí. Dejte si však pozor, abyste se čtyřiadvacet hodin po užití třezalky nevystavovali slunci, což by mohlo vést ke spálení a skvrnám na kůži.

L‘Domácí třezalkový olej nebo zakoupené lze také smíchat s dalšími přísadami k přípravě masážní oleje a masti: například a pro podráždění a popáleniny kůže, s pro nebo s a pro popraskané rty a ruce.

Jak připravit třezalkový olej

Tam Recept na třezalkový olej je to velmi jednoduché. Květy třezalky totiž postačí sbírat během květu, který trvá podle oblasti od května do července. Poté se květiny umyjí, okamžitě je osušte, abyste odstranili přebytečnou vodu, a zvažte je, abyste určili množství oleje, které odpovídá pětinásobku hmotnosti květů.

Tam příprava třezalkového oleje to pak zahrnuje umístění lžíce soli na dno vzduchotěsné skleněné nádoby a poté květiny. Poté se do nádoby nalije předem přidaný olivový olej (například na litr olivového oleje je třeba přidat 3 gramy vitamínu E).

Nádoba, hermeticky uzavřená, bude poté ponechána na chladném místě a tři týdny ve stínu a pak dalších sedm dní na slunci.

Počínaje prvními dny začne olej přijímat a červená barva který bude postupně intenzivnější, což je známka toho, že macerace funguje.

Po celý měsíc bude potřeba sklenici ještě protřepat alespoň třikrát denně, aby se usnadnila extrakce odpovědných účinných látek výhody třezalkového oleje.

Po doba maceracemůžete olej filtrovat a lahvovat.

Jak dlouho vydrží domácí třezalkový olej?

Třezalkový olej lze skladovat při pokojové teplotě mimo dosah světla a tepla a případně v hermeticky uzavřených nádobách z tmavého skla. Pokud je dobře zachován, může být uchován po dlouhou dobu, dokonce i déle než dvanáct měsíců.

Popis rostliny

()

Velmi častý v suchých půdáchpodél cest, na okrajích polí a na pasekách, dorůstá do nadmořské výšky 1600 m, má krátký kořen a vzpřímený, dřevnatý a rozvětvený stonek, který může dosáhnout výšky jednoho metru.

The listy třezalky jsou protilehlé, oválné nebo podlouhlé, tečkované drobnými průhlednými žlázkami (obsahujícími esenciální olej), které při držení proti světlu připomínají malé dírky a dávají mu přezdívku „perforovaný“.

THE květinybarvy intenzivně žlutá, jsou shromážděny v jakési korymb, objevují se v létě; pokud jsou vrásčité, zbarvují kůži do červena. Celá rostlina příjemně voní.

ČTĚTE TAKÉ

Další články k tématu Třezalkový olej

admin
the authoradmin

Napsat komentář